Wednesday, July 15, 2009

Menang Tipis/ Slim Victory

alhamdulillah! Satu lagi pilihanraya kecil telah selamat dilaksanakan. adalah sedikit insiden yang dramatik diwujudkan oleh segolongan orang luar untuk menghanagatkan lagi suasana.
Saya amat simpati dan kasihan terhadapa puteri UMNO yang telah dijadikan sasaran pengacau tersebut. Betul tidak gentlemen lansung. Inilah golongan yang nak mendaulatkan negara islam dan undang-undang islam dinegara malaysia ini. nampaknya golongan wanita tak de harapan lah kalau puak-puak ni memerintah negara, habis di pukulnya jika tak sehaluan dengan mereka.
Saya sendiri pernah hampir mengalami peristiwa yang sama semasa di Kuala trengganu punya pilihanraya kecil dulu. Mereka datang berama-ramai dan lengkap dengan samseng-samseng mereka berlagak seperti peraih undi. They were very agressive and at times on the verge of displaying violence on polling day. lawatang saya buat ke kawasan pembunagan undi di pondok-pondok panas mereka memperlihatkan seolah-olah they were ready to do battle!!
Mereka menjerit, melaungkan kata-kata kesat sebaik sahaj kenderaan ynag membawa bendera lain melalui tempat mereka. Ini menjadi sesetangah pengundi takut untuk turun dari kereta pergi mengundi. Hal yang sama ketika di pilihanraya kecil di Perak tempohari dimana Dato` Seri Nizar telah berjaya mengalahkan calon BN.
Apa lah nak jadi??????? Inikah yang rakyat kita dahagakan???? Inikah yang rakyat kita mahukan???? Sedarkah mereka bahwa negara ini tidak boleh beroperasi hanya dengan laungan dan jeritan kata-kata kesat sahaja? harapnya mereka sedar lah sebelum terlamabat jauh lagi....

35 comments:

Fareenz said...

Prof..lawa layout blog?cayalah!!

well, enough said Prof, mereka memang macam tu.
konon nak demokrasi, tapi bila pilihan raya, menyusahkan orang nak mengundi.

午餐 said...

Every why has a wherefore. ....................................................

糟糕啦 said...

失意人前,勿談得意事;得意人前,勿談失意事。..................................................

無尾熊可愛 said...

may the blessing be always with you!! ........................................

怡如 said...

性愛的台灣本土性愛影片性愛遊性愛文性愛性交免費色情網頁免費色情影片看免費色遊戲網免費色請影片免費免下載ava片線上看免費免下載a片免費免會員色情影片免費男女做愛影片免費男女影片免費色情狂看免費色情成影片免費色情卡通線上看免費成年人短片免費成年人線上短片免費成年人線上影片免費成短片免費色小遊戲免費色文章免費色片分享免費色片電影直播免費色片線上直播免費色卡通動畫短片免費色卡通漫畫免費色動畫免費色情片圖片火辣視訊薄紗主播網友自拍露點圖視訊交友交友104速配網

明宏明宏 said...

與其爭取不可能得到的東西,不如善自珍惜運用自己所擁有的........................................

李惠玲 said...

志不立,天下無可成之事。......................................................

ToryB_He231147 said...

I do like ur article~!!! ........................................

明宏 said...

心中有愛,才會人見人愛。........................................

昱廷昱廷 said...

文章很棒~感謝!!..................................................

韋于倫成 said...

行動養成習慣,習慣培養人格,人格影響命運..............................

嘉慧 said...

微風成人片 a視訊 一夜情情色聊天室 免費視訊 視訊影音交友 av女優寫真集 性感圖片 影片免費觀賞 偷拍影片 ut男女聊天室 如何做愛愛 情趣美女真 做愛18招 少女裸睡故事 免費色情片影城 成人免費a片 情色成人電影 線上免費色情影片 一夜情留言板 aio交友 名模寫真 玩美女影片 情色美女 辣妹按摩影片 人妻線上免費影片欣賞 聊天室 視訊聊天 ut a圖 女寫真 85cc 免費影城 貼圖區 78論壇 線上漫畫777 色貼圖片 台北援交妹留言版 性感情人趣味 鋼管秀影片 avdvd影片 洪爺影城 大奶頭美女 sex貼圖區 a片免費下載 日本巨乳av女優 免費性卡通影片觀賞 後宮電影院 限制級 偷拍0204 性愛罐頭影片 比基尼走光

HaroldM22 said...

呵。。。。好可愛~~..................................................

德慈美玉 said...

灰心是動搖的開端,動搖是失敗的近鄰。........................................

NorrisBradwell04張 said...

所有的資產,在不被諒解時,都成了負債..................................................

張堯 said...

光這幾句話就價值連城了,讀著讀著小弟的眼眶就濕了... .................................................................

林志宏 said...

知識可以傳授,智慧卻不行。每個人必須成為他自己。......................................................................

韻玉 said...

在莫非定律中有項笨蛋定律:「一個組織中的笨蛋,恆大於等於三分之二。」....................................................................

靜怡 said...

向著星球長驅直進的人,反比踟躕在峽路上的人,更容易達到目的。............................................................

雲亨雲亨雲亨 said...

工作,是愛的具體化~~~~努力吧!.......................................................

亦妮 said...

感謝予我如此動感的blog!..................................................................

吳婷婷 said...

唯有穿鞋的人,才知道鞋的哪一處擠腳............................................................

許紀廷 said...

Words are not living in dictionary. Words are living in mind.............................................................

SarahD_Mon淑盛 said...

你的努力我們都看見了--支持你............................................................

蔡靜芳蔡靜芳 said...

blog有留言互動才好玩~~希望留言能支持您的更新動力!!!............................................................

家榮家榮 said...

幫你推個文~~期待更新!加油啊!............................................................

雅俊芬凱陳許 said...

閱讀您的BLOG文章,真是件快樂的事!!..................................................................

林美珠林美珠 said...

傻氣的人喜歡給心 雖然每次都被笑了卻得到了別人的心..................................................................

ToryO_Vis建銘 said...

世間事沒有一樣沒有困難,只要有信心去做,至少可以做出一些成績。..................................................

承王蓁 said...

獨居時,要反省自己的過錯;在社會大眾之間,則要忘卻別人的過失。..................................................

冠陳儒 said...

要用心經營哦~~祝福你~~
...............................................................

佳張張張張燕張張張張張 said...

所有的資產,在不被諒解時,都成了負債............................................................

沛汝 said...

一棵樹除非在春天開了花,否則難望在秋天結果。..................................................

佳張張張張燕張張張張張 said...

來看你了~心在、愛在、牽掛在,幸福才會繁衍不息^^...............................................................

datuk said...

Hello I have not update my blog for quite a long time. Am glad to be back!!!